Na het ontslag van Jüri Vips zal Formule 2-coureur en Red Bull-junior Liam Lawson de test- en reservecoureur van Red Bull worden, zo heeft teambaas Christian Horner bevestigd.

De 21-jarige Jüri Vips werd uit het Red Bull-opleidingsteam gezet vanwege het gebruik van een racistische term tijdens een livestream. De Est was de test- en reservecoureur van het team, maar kon ook tegen die taken vaarwel zeggen na een onderzoek.

Lees ook: Red Bull beëindigt contract met reservecoureur Vips om racistisch taalgebruik

Dat zorgde wel voor vraagtekens over die rol, aangezien Red Bull niet bekendmaakte wie die rol zou overnemen. Red Bull-teambaas Christian Horner bevestigt dat Red Bull-junior Liam Lawson de test- en reservecoureur zal zijn.

“Liam Lawson stapt in die rol na de aankondiging van Jüri Vips”, laat Horner bij de persconferentie in Groot-Brittannië weten. Red Bull heeft veel junioren in het opleidingsteam, waaronder Jehan Daruvala en Dennis Hauger, maar die moeten nu dus nog even geduld hebben “Jehan doet het geweldig en we volgen zijn progressie met belangstelling, net als die van Dennis Hauger, die allemaal in aanmerking komen voor een superlicentie.”

Aan talent geen gebrek

Voorlopig is Horner tevreden met het talent dat in het Red Bull-opleidingsteam zit. “We hebben behoorlijk wat jonge, veelbelovende coureurs. We hebben Liam Lawson, Dennis Hauger en natuurlijk Daruvala, die ondanks zijn test met een ander team een Red Bull-junior blijft”, doelt Horner op de test die hij met McLaren op Silverstone deed.

“Ook Ayumu Iwaza toont geweldige potentie, en dan hebben we het slechts over coureurs in de Formule 2”, vervolgt Horner. “Het is geweldig om Jonny Edgar na zijn ziekte terug te zien in de Formule 3. Isack Hadjar doet het ook super op dit moment, we hebben dus geen gebrek aan talent.”

Lees ook: Vips mag F2-seizoen bij Hitech GP afmaken, Formule 2 zelf niet blij met beslissing

Lawson staat momenteel tiende in het Formule 2-kampioenschap. De Nieuw-Zeelandse coureur heeft 44 punten achter zijn naam staan, kampioenschapsleider Felipe Drugovich staat op 132 punten. Daruvala staat er voor wat betreft de Red Bull-juniors het beste voor met de derde plaats in het klassement.