Liberty’s commerciële topman Sean Bratches heeft in Bahrein tegenover FORMULE 1 voor het eerst publiekelijk gereageerd op de komst van een Nederlandse Grand Prix, die volgend jaar een plek op de kalender zou moeten krijgen. Zandvoort is daarover in onderhandeling met Liberty Media, de rechtenhouder. “Als de plek weg is, is hij voor vijf of tien jaar weg”, zo waarschuwt hij.

Het is kwart over zes, de avond is over Bahrein gevallen. Bratches verlaat de paddock en vertrekt naar zijn hotel, wanneer FORMULE 1 hem beleefd aanhoudt en vraagt of hij iets over de status van de Nederlandse GP wil zeggen. “Wie wil dat weten?”, vraagt Liberty’s commerciële topman met een grijns. FORMULE 1 Magazine. “Wrong answer”, grapt hij.

Lees ook: Gemeente Zandvoort stemt in met investering van vier miljoen in bereikbaarheid circuit voor GP

Meer vraag dan plek op kalender
“Even serieus”, zo vervolgt de Amerikaan, “de gesprekken lopen. We proberen een deal te maken.” Met een grijns: “Ja, ik heb ook gehoord dat er in Nederland veel over de GP te doen is.” Op de vraag of de deadline van 31 maart een keiharde is, iets wat Zandvoort bij monde van beoogd sportief directeur Jan Lammers afgelopen week tegensprak, geeft Bratches geen direct antwoord. Hij ontkent, noch bevestigt het.

“We zijn nu druk bezig om de kalender voor volgend jaar in elkaar te zetten. De aanvragen voor het organiseren van een Grand Prix zijn veel hoger dan het aantal beschikbare plaatsen. We hebben genoeg keus. Laat ik het zo zeggen: als er een plek weg is, is -ie ook meteen voor vijf of tien jaar weg. Dus…” Over het eventuele alternatief om een Nederlandse GP op het TT Circuit in Assen te houden, wil Bratches helemaal niets kwijt. “Over dat thema laat ik me niet uit”, zegt Bratches, voordat hij in de gereedstaande auto stapt.

Lees ook: Lammers: ‘Geld geen probleem in Zandvoort, maar verwacht geen uitsluitsel op 31 maart’