Technisch directeur Paddy Lowe van Williams noemt Felipe Massa ‘een fantastische coach’ voor zijn rookie-teamgenoot Lance Stroll. 

Het contrast kan bijna niet groter zijn bij het team van Williams. De ene coureur draait al veertien seizoenen mee in de Formule 1 en stond op het punt om vorig jaar met pensioen te gaan. De andere rijder komt net kijken en is met zijn achttien jaar de op één na jongste debutant op de grid. Felipe Massa en Lance Stroll zijn volgens Williams’ technisch directeur Paddy Lowe een gouden combinatie.

“Het is altijd goed om te zien dat coureurs plezier hebben in wat ze doen”, zegt Lowe over Massa. “Hij heeft veel ervaring en hij is het type coureur die je gewoon in de auto kan laten rijden, zonder dat je je zorgen hoeft te maken of hij het wel goed doet. Je weet dat hij doet wat je van hem verwacht. Dat is fantastisch om mee te werken, zeker nu Lance (Stroll, red.) nog aan het leren is. Felipe is erg behulpzaam en helpt Lance goed onderweg. Hij is een fantastische coach.”

Lowe

“Felipe is een wereldklasse coureur. Hij is altijd blij, zeer betrokken en hij houdt van z’n werk.”

Leerproces
Stroll kent tot nu toe een moeilijke seizoensstart. De jonge Canadees kwam afgelopen weekend in Sotsji pas voor het eerst aan de finish (P11), nadat hij in de eerste drie races uitviel. Lowe steekt de debutant een hart onder de riem.

“Het is heel erg lastig voor hem dat hij in de eerste drie races niet finisht”, meent hij. “Zeker als er zoveel druk op hem staat en zoveel van hem verwacht wordt. Eén van zijn uitvalbeurten was een remprobleem, dus dat is volledig onze schuld. Maar dat is wel onderdeel van de leercurve. Je komt binnen als een rookie, je probeert je weg te vinden en je  moet je niet laten overdonderen door de rest. Lance zit op dit moment in dat leerproces.”