Drie keer aan de start, nul keer aan de finish. Lance Stroll had zich het begin van zijn Formule 1-carrière vast heel anders voorgesteld, maar gaat er vanuit dat het straks eens mee zal zitten.

“Een remprobleem in Australië, een race-incident en China en Carlos Sainz die me torpedeerde in Bahrein“, somt Stroll op ten overstaan van Formula1.com. “De eerste drie races zijn een opeenstapeling van pech geweest”, meent de Canadese rookie.

“Ik heb geen geluk gehad, met deze drie incidenten, maar het tij zal keren”, zo houdt Stroll de moed erin. “Het heeft ook geen zin om negatief te zijn, want dat verandert toch niets. Ik bekijk het van de positieve kant en neem de positieve punten – waarvan er veel zijn – mee uit de eerste drie races.”

Als positieve punten noemt Stroll onder meer ‘wat momenten in de kwalificatie’, maar ook zijn eigen indruk dat het ‘elke race beter gaat’. “Er zijn bovendien nog zeventien races te gaan, waarbij we ook nog naar Europa gaan. Daar ken ik alle circuits in elk geval, wat het makkelijker voor me zal maken.”

Een ander pluspunt, zo kaart Stroll aan, is dat hij dinsdag een halve dag heeft kunnen testen in Bahrein. Het maken van kilometers en leren begrijpen van de Pirelli-banden zijn volgens Stroll op het moment de belangrijkste aandachtspunten voor hem, waar hij hard aan werkt.

De volgende Grand Prix, die van Rusland, op het voor hem onbekende Sochi Autodrom, is volgens Stroll wat de banden betreft een aparte. “Dus daar moet ik goed met mijn engineers naar kijken.” Wat hij echter vooral wil, is een punt achter zijn pechreeks zetten: “Als dat lukt, is er veel mogelijk.”