Carlos Sainz heeft een gridstraf van drie plekken gekregen voor de volgende race, in Rusland. De wedstrijdleiding geeft Sainz de schuld voor zijn botsing met Lance Stroll.

De Toro Rosso-coureur en Williams-rijder kwamen elkaar in ronde twaalf tegen, toen Sainz de pits uit reed en Stroll hem op de baan voorbij schoot in de aanloop naar bocht één. Stroll dook van buiten naar binnen, terwijl Sainz binnendoor dook. Het kon niet goed gaan, en dat ging het dus ook niet. Sainz raakte Strolls Williams in de flank, waarna Stroll gelijk klaar was en Sainz iets verderop voortijdig moest uitstappen.

De twee kemphanen konden ook na de race nog niet met elkaar door één bocht. “Sainz zat vijftig, zestig meter achter me in de remzone. Hij ging echter super laat in de ankers en raakte me ineens toen ik halverwege de bocht was”, doet Stroll verhaal ten overstaan van Ziggo Sport. “Het is niet aan mij om hierover te beslissen, maar ik vind dat Sainz fout zat en een straf moet krijgen.”

Sainz was het niet met de lezing van Stroll eens. “Ik kwam de pits uit en zag dat Lance een hele wijde lijn nam. Ik dacht dat hij me ruimte gaf, maar ineens kwam hij naar binnen, alsof ik er niet was. Ik denk dat hij me niet zag ofzo.”

Over de boordradio riep Sainz vlak na de crash wat minder nette dingen, maar de wedstrijdleiding was het sowieso niet met de visie van de Spanjaard eens en wees hem als schuldige aan voor de straf. Zo moet Sainz over twee weken in Sotsji drie startplekken inleveren na de kwalificatie.