*

Luistertip: Lachen (en zingen) met Verstappen, Gasly en Horner: over karten, FIFA en F1 in 2019

Redactie

Redactie

6 maart 2019 14:44

Luistertip: Lachen (en zingen) met Verstappen, Gasly en Horner: over karten, FIFA en F1 in 2019
Red Bull

In de toepasselijk genaamde Red Bull-podcast ‘Talking Bull’ interviewen Max Verstappen en Pierre Gasly elkaar op lollige wijze, zingt de Nederlander een kort afscheidsliedje en zorgt teambaas Christian Horner voor de serieuze noot.

Verstappen en Gasly diepen hun eerste herinneringen aan elkaar op, met de kennismaking die uiteraard op een kartbaan plaatsvond. “Max duwde me daar telkens, ik vloog op een gegeven moment zelfs met beide achterwielen door de lucht bij bocht één”, lacht Gasly, volgens wie het al in de opwarmronde begon: “Zelfs zonder gas te geven reed ik al vijftig km/u, omdat die gast zo zat te duwen!”

Je kunt prima van deze podcast genieten met een Red Bull en kopje erwtensoep.

De twee hebben het ook nog over hun voorliefde voor FIFA, wie een kartwedstrijd zou winnen tussen Gasly’s oma en Verstappens moeder – die allebei een kartverleden hebben (Max: “Ik denk mijn moeder, ook omdat ze jonger is!”), het werken met elkaar en nog veel meer, alvorens Verstappen zonder reden een niet al te toonvaste versie van de James Blunt hit ‘Goodbye my lover’ afsteekt.

In het tweede deel van de podcast komt teambaas Horner aan het woord en wordt het wat serieuzer. De Brit spreekt onder meer over Red Bulls nieuwe huwelijk met Honda, coureurs managen die bij elkaar opgeteld jonger zijn dan hij is (“bedankt dat je me eraan herinnert, maar het verandert niks”) en de 2019-regels. “Ik denk niet dat die veel verschil gaan maken”, zegt Horner daarover, terwijl de teambaas erop inzet dat Red Bull over het hele seizoen en op elke baan competitiever voor de dag komt.

De Red Bull-podcast is hier te luisteren.