Haas-coureur Kevin Magnussen zegt tegen Crash.net blij te zijn met zijn teamgenoot en omschrijft zijn relatie met Grosjean als gezonde competitie.

De Deense coureur maakte vorig jaar de overstap naar Haas vanuit Renault, waar hij zijn teamgenoot Jolyon Palmer achterliet. Magnussen nam bij Renault de taak als eerste rijder op zich, maar zegt nu meer te genieten van de competitie die zich in het team afspeelt.

Grosjean en Magnussen in de paddock ©Haas F1

“Het is leuk! Grosjean heeft alles wat ik van een teamgenoot vraag. Hij heeft de snelheid en ik kan mezelf goed met hem vergelijken, daarbij kan ik ook nog iets leren van zijn ervaring. Ik ben gewoon erg blij met hem als teamgenoot”, vertelt Magnussen tevreden. “Het is fijn een teamgenoot te hebben die zich al heeft bewezen en ook nog een goede reputatie heeft.”

Wanneer hij gevraagd wordt over zijn eerdere teamgenoot, Jenson Button, met wie hij in 2014 bij McLaren reed, zegt de Deen positief terug te kijken op hun samenwerking. “Button presteerde gewoon ontzettend consistent.” Magnussen had in zijn debuutjaar moeite de Brit bij te houden en eindigde op een elfde plek in het kampioenschap. Maar aan zelfverzekerdheid schort het inmiddels niet bij de Deen. “Wellicht ben ik vandaag de dag sneller dan Button.” Over Grosjean durft hij nog geen uitspraken te doen. “Romain is nog niet erg constant, met dalen en hele hoge pieken.

Magnussen staat op dit moment op de 13e plaats in het rijderskampioenschap en volgt daarmee zijn teamgenoot Grosjean op de voet. Beiden hebben punten binnen te slepen en wisten al eens in de topacht te eindigen. Toch loopt de Deen iets achter op de Fransman, want Grosjean wist al vier keer in de punten te finishen en Magnussen pas twee keer. In het kwalificatieduel gaat het redelijk gelijk op, Grosjean neemt een lichte voorsprong met 4-3.