Kevin Magnussen heeft twintig strafseconden aan zijn broek gekregen voor het buiten de baan duwen van Fernando Alonso en wordt daardoor niet langer als zesde, maar als twaalfde geklasseerd.

Magnussen duwde Ferrari-rijder Alonso in ronde 43 van de 44 buiten de baan bij Les Combes, toen hij in een gevecht waarbij ook zijn eigen McLaren-teamgenoot Jenson Button en Red Bulls Sebastian Vettel bij betrokken waren een verdedigingsactie uitvoerde die volgens de wedstrijdleiding dus te assertief was.

Magnussen, die de meerdere duels die hij uitvocht zelf als ‘hard maar eerlijk’ omschreef, reageerde na de race nog gelaten op het onderzoek dat naar hem liep, terwijl Alonso aangaf er ‘niet te zwaar aan te tillen’. Na rijp beraad is de wedstrijdleiding echter toch tot de conclusie gekomen dat een tijdstraf van twintig tellen aan het adres van Magnussen gepast is.

Door de twintig strafseconden, zakt Magnussen van de zesde naar de twaalfde plek in de officiële eindrangschikking. Button en Alonso – die achter hem eindigden – schuiven allebei en plekje op, terwijl ook Sergio Pérez en Daniil Kvyat extra punten meepakken. Nico Hülkenberg, aanvankelijk elfde, neemt door zijn ‘promotie’ naar P10 het laatste puntje mee naar huis.

De nieuwe uitslag:

Positie

Coureur

Team

1

Daniel Ricciardo

Red Bull

2

Nico Rosberg

Mercedes

3

Valtteri Bottas

Williams

4

Kimi Räikkönen

Ferrari

5

Sebastian Vettel

Red Bull

6

Jenson Button

McLaren

7

Fernando Alonso

Ferrari

8

Sergio Pérez

Force India

9

Daniil Kvyat

Toro Rosso

10

Nico Hülkenberg

Force India

11

Jean-Eric Vergne

Toro Rosso

12

Kevin Magnussen

McLaren

13

Felipe Massa

Williams

14

Adrian Sutil

Sauber

15

Esteban Gutiérrez

Sauber

16

Max Chilton

Marussia

17

Marcus Ericsson

Caterham

18

Jules Bianchi

Marussia

X

Lewis Hamilton

Mercedes

X

Romain Grosjean

Lotus

X

Pastor Maldonado

Lotus

X

André Lotterer

Caterham