Kevin Magnussen deed in zijn eerste race voor McLaren wat zijn vader Jan in zijn hele Formule 1-carrière niet lukte. Hij reed naar het podium. De glimlach sprak boekdelen.

De jonge Deen geeft op het podium toe dat hij een podium in zijn debuutrace zeker niet aan zag komen: “Dit is zo onwerkelijk. Ik kan het bijna niet geloven. Maar de auto was geweldig en misschien wel beter dan ooit. Het geeft aan dat we in staat zijn om ons zo vroeg in het seizoen te blijven verbeteren. Wat dat betreft moet ik ook het team feliciteren met deze prestatie.”

“Het is vandaag de dag niet makkelijk om als rookie in te stappen voor je eerste race, aangezien de mogelijkheden om te testen beperkt zijn. Ik denk echter dat ik heb gedaan wat ik moest doen. Onze voorbereiding was goed en dat betaalt zich vandaag op deze manier uit.”

Kevin Magnussen gaf op aangeven van gelegenheidsinterviewer Alan Jones aan het jammer te vinden dat vader Jan Magnussen niet aanwezig was bij zijn Formule 1-debuut, aangezien hij deelnam aan de 12 uur van Sebring met een Chevrolet Corvette: “Ik heb mijn vader al kunnen zien rijden, maar ik zou het leuk hebben gevonden als hij hier bij was geweest. Ik kijk persoonlijk in ieder geval al uit naar de volgende race.”