McLaren-coureur Kevin Magnussen is van mening dat de druk die ceo Ron Dennis uitoefent op Jenson Button en hemzelf motiverend werkt: ‘Het zorgt voor positieve energie.”

Jenson Button kreeg in de aanloop naar de Britse Grand Prix flink wat kritiek te verduren van Ron Dennis. Hij zou meer zijn best moeten doen om in ieder geval beginneling Kevin Magnussen consequent achter zich te houden. De McLaren-topman staat er om bekend er niet voor terug te deinzen om zijn team door heldere, ongenuanceerde statements op scherp te zetten.

Waar niet iedereen dat soort commentaar even goed kan waarderen, denkt Kevin Magnussen dat het tegendeel binnen het team van McLaren waar is: “Dat is de meerwaarde van Ron. Hij laat er geen misverstand over bestaan wat hij van je verwacht. Iedereen wordt geacht het maximale uit zichzelf te halen en hij weet dat voor elkaar te krijgen.”

Eric Boullier, racing director bij McLaren, deelt de mening van zijn jongste pupil. “Wij zijn niet anders gewend van Dennis”, meent hij. Hij houdt van de competitie en daarom probeert hij iedereen in de juiste richting te dirigeren. Iedereen binnen het team voelt die druk om van McLaren snel weer een winnend team te maken.”