Kevin Magnussen en McLaren gaan na afloop van dit seizoen uit elkaar. Dat bericht Autosport. De Britse publicatie meldt ook dat de plek van de Deen waarschijnlijk wordt overgenomen door Stoffel Vandoorne.

Magnussen racete in 2014 voor McLaren, maar het team koos er eind dat jaar voor om in 2015 met Jenson Button en Fernando Alonso aan te treden. Magnussen deed daarom een stapje terug, maar nu bekend is dat McLaren voor 2016 vasthoudt aan Alonso en Button, heeft zo verdergaan weinig zin.

Magnussen wil in 2016 namelijk absoluut weer racen, zo heeft hij herhaaldelijk aangegeven. McLaren heeft op haar beurt bij monde van teambaas Eric Boullier ook al verklaard de 23-jarige Magnussen niet in de weg te staan, al is de scheiding dus nog niet officieel bekendgemaakt.

Magnussen zal nog tot en met het eind van het seizoen in functie blijven bij McLaren, dat hem in 2010 al opnam in haar talentenprogramma. De Deen is voor 2016 in verband gebracht met Renault/Lotus, Haas en Manor, wat ook gelijk de enige teams zijn waar nog racezitjes vrij zijn. 

Vandoorne
Behalve Autosport, bericht ook Motorsport.com dat Stoffel Vandoorne in 2016 wel eens als testrijder aan de slag zou kunnen gaan bij McLaren. Althans, als de GP2-kampioen er niet in slaagt een racezitje te vinden bij een ander team. Ook hij is als kandidaat genoemd bij Renault/Lotus en Manor.

Of McLaren indien nodig ook financiële steun wil geven om de Vlaming bijvoorbeeld bij Manor onder te brengen, is niet duidelijk. Mocht hij genoegen moeten nemen met de rol van testrijder bij McLaren, dan zou Vandoorne die functie volgens Motorsport kunnen combineren met racen in de Japanse Super Formula, waar McLarens motorpartner Honda in actief is. Ook van Magnussen werd dat in 2015 echter gezegd, maar daar kwam het nooit van.

Hoe Stoffel Vandoorne zelf over zijn Formule 1-kansen denkt, kun je lezen in Formule 1 nummer vijftien, waar een uitgebreid interview met de Belg in staat. Formule 1 nummer vijftien ligt nu in de winkel of is online te bestellen via deze link.