McLaren-teambaas Eric Boullier zou Kevin Magnussen er niet van weerhouden naar een ander team te gaan, als de Britse renstal de Deen voor volgend seizoen geen racezitje kan geven.

“Als we hem hier een stoeltje aan kunnen bieden, doen we dat natuurlijk”, citeert Autosport Boullier. “Hij is een McLaren-coureur en zegt zelf ook dat hij graag weer voor ons wil rijden. Als we hem echter geen plek kunnen geven, zou ik hem persoonlijk uiteraard nooit tegenhouden als hij wil vertrekken.”

McLaren-protegé Magnussen debuteerde in 2014 voor het team uit Woking, maar moest dit seizoen plaats maken voor Fernando Alonso. Die verving hij wegens de hersenschudding van de Spanjaard direct bij het eerste raceweekend in Melbourne, maar daarna moest Magnussen vanaf de zijlijn toekijken.

De concurrentiepositie van de 22-jarige Deen is er in de tussentijd niet beter op geworden. Alonso heeft een contract tot eind 2017 en voorafgaand aan de Grand Prix van Italië zei Boullier nog dat McLaren in principe ook met Button verder wil. Zelfs wanneer die toch het veld moet ruimen, heeft Magnussen er in Stoffel Vandoorne, die de GP2 domineert, een geduchte concurrent bijgekregen.

Boullier beloofde vorige week ook desnoods bij een ander team op zoek te gaan naar een stoeltje voor Vandoorne en Magnussen. Veel plek is er evenwel niet meer op de grid. Haas F1 lijkt een optie, maar dat team vergeeft sowieso al één plek aan een Ferrari-reservecoureur. Daarnaast staan alleen bij Manor nog echte vacatures open.