*

Magnussen enige McLaren-rijder in Q3

Daan de Geus

Daan de Geus

20 september 2014 17:53

Magnussen enige McLaren-rijder in Q3
Racepictures

Twee honderdsten. Dat wat Jenson Button te kort kwam om Q3 te halen. P11 was daardoor zijn deel. Kevin Magnussen haalde het laatste deel van de kwalificatie wel en stuurde zijn McLaren daarin naar P9.

Magnussen was zo’n anderhalve tiende sneller dan Button in het middelste deel van de sessie, wat het verschil maakte. “We hebben er het maximale uit gehaald”, benadrukt Magnussen. “We zijn duidelijk niet snel genoeg, dus het halen van de top tien voelt al als heel wat”, verklaart de Deen.

“Morgen gaan we zoals altijd onze uiterste best doen en ik ga weer net zo hard pushen als altijd”, belooft de coureur die, ondanks twee tijdstraffen in twee races tijd voor iets te assertief rijden, al eerder heeft aangegeven niets aan zijn rijstijl te veranderen.

Wat de Grand Prix betreft, denkt Magnussen dat er sowieso niet anders te doen valt dan volle bak gaan. “Want we hebben toch niet echt iets te verliezen, dus we moeten alles doen om eventuele kansen te benutten. Misschien komt de safety car wel de baan op en vallen er wat mensen uit, waardoor we wat plekken kunnen opschuiven. Hopelijk kunnen we zodoende toch nog een goed aantal punten meepakken.”

Button
Bij Button overheest de teleurstelling. “Aangezien we in Q1 veel vooruitgang boekten, is het heel zuur dat ik niet door Q2 ben gekomen. Ik verloor flink wat tijd bij de hairpin, waar ik mijn voorwielen blokkeerde en te wijd ging. Daardoor werd het halen van de top tien een zeer lastig verhaal.”

Dat verhaal had dus ook geen goed einde. “Maar zelfs als ik Q3 wel had gehaald, zou ik daarin waarschijnlijk niet veel hebben kunnen klaarspelen”, erkent Button, alvorens zijn blik vooruit te richten: “Ik heb me nog niet over de strategie gebogen, maar hopelijk kunnen we er van profiteren dat ik – aangezien ik niet bij de eerste tien sta – vrij mag kiezen op welke banden ik de race begin.”

Gerelateerd