*

Magnussen: ‘Haas is geen omweg naar de top’

Daan de Geus

Daan de Geus

2 jaar geleden

Magnussen: ‘Haas is geen omweg naar de top’
Racepictures

Kevin Magnussen denkt niet dat hij een langere weg naar de top van de Formule 1 af te leggen heeft, nu hij van het fabrieksteam Renault naar privateer Haas is overgestapt.

Dat verklaart de Deen desgevraagd in gesprek met Motorsport.com: “Dat is absoluut niet het geval. Het is immers niet zo dat ik vijf jaar lang bij Haas onder contract sta.”

“Wie weet bovendien waar Haas toe in staat is?”, vraagt hij zich hardop af, waarbij hij dus niet lijkt uit te sluiten dat het team in 2017 – net als in 2016 – meer punten kan scoren dan Renault.

“Het is dus gewoon aan mij”, beseft hij. “Er is hier niets dat me verhindert de top te bereiken. Ook is het dus niet zo dat het nu ineens langer zal duren de top te halen. In tegendeel zelfs”, denkt Magnussen.

Magnussen had de mogelijkheid om bij Renault te blijven, maar koos voor Haas omdat hij het vertrouwen niet voelde bij de Franse fabrieksformatie, die maar voor één jaar met hem verder wilde.

“Ik had bij Renault kunnen blijven en kunnen hopen dat ik lang genoeg voor ze zou kunnen rijden om kampioen te worden, maar er is natuurljk ook geen garantie dat ze een titel gaan winnen.”

“Ik denk dat het sowieso nog wel een aantal seizoenen duurt voor Renault zover is, wat nog een reden is waarom ik niet denk dat ik voor een langere weg naar de top heb gekozen”, besluit Magnussen daarbij.

Lees meer over

Haas Magnussen Renault