De twintigjarige McLaren-protegé Kevin Magnussen – momenteel de kampioenschapsleider in de Formule Renault 3.5 – denkt er klaar voor te zijn om in 2014 de stap naar de Formule 1 te zetten.

“Ik wil niet arrogant klinken, maar het is mijn doel om dit jaar de Formule Renault 3.5 op mijn naam te schrijven en uitendelijk wereldkampioen Formule 1 te worden”, zo laat Magnussen, de zoon van oud-Formule 1-coureur Jan Magnussen, in gesprek met de Copenhagen Post blijken dat het hem – zoals zoveel jonge coureurs – in ieder geval niet aan ambitie ontbreekt.

In tegenstelling tot veel andere jonge coureurs maakt Magnussen echter deel uit van een prestigieus talentenprogramma: het McLaren Young Driver Programme. “Ik steek daar erg veel van op”, vertelt Magnussen. “Ik weet dankzij McLaren veel meer over de techniek van de auto’s waar we mee rijden, maar ook van het fysieke aspect van het racen.”

Met alleen maar kennis kom je er echter niet, erkent Magnussen, die inziet dat een aansprekend CV ook een vereiste is. “Met minder dan de titel in de Formule Renault mag ik dit jaar geen genoegen nemen”, weet de Deen, die na elf van de achttien races aan de leiding gaat in het kampioenschap, met 27 punten meer dan de Belg (en mede McLaren-beschermeling) Stoffel Vandoorne.

Zijn seizoen duurt dus nog wel even, maar Magnussen – die in 2012 en 2013 al drie dagen voor McLaren mocht testen tijdens de rookietests – denkt inmiddels klaar te zijn om de stap naar de Formule 1 te zetten: “Ik heb absoluut het gevoel dat ik daar volgend jaar toe in staat ben. Bij McLaren steunen ze me ook, dus we zijn er over in gesprek om me de Formule 1 in te krijgen.”

Magnussen kan in zijn streven naar een Formule 1-zitje voor 2014 in ieder geval op de steun van McLaren-teambaas Martin Whitmarsh rekenen. “We hebben zelf geen plek voor Kevin, maar we proberen hem ergens onder te brengen”, verklaarde Whitmarsh onlangs tegenover Autosport.