Kevin Magnussen schaamt zich voor de crash in de kwalificatie voor de Grand Prix van Japan. De Deense Haas F1-coureur zegt dat hij daarmee ‘aan iedereen liet zien hoe het niet moet’ en dat dit de negatieve toon zette voor de teleurstellende race, waarin hij slechts zeventiende eindigde. 

Tijdens de kwalificatie op zondag verloor Magnussen de achterkant in de laatste bocht, bij het opkomen van het rechte stuk. Hij zette aan voor een snelle ronde maar hij gleed weg en kwam in de bandenstapel terecht. Als gevolg daarvan verving het team zijn versnellingsbak en moest de Deen vanaf de laatste plaats starten.

De harde wind als gevolg van tyfoon Hagibis was volgens Magnussen een factor in zijn crash. ”Ik trapte het gaspedaal in, maar toen kreeg ik plotseling wielspin en gleed ik weg. Het was jammer en eigenlijk ook beschamend. Maar dat soort dingen gebeuren eenmaal. Het was in de eerste ronde en ik verwachtte niet dat er ineens zo’n windvlaag zou komen, vol in de rug. Ik liet iedereen zien hoe het niet moet”, aldus Magnussen tegen Motorsport.com.

De race, die dankzij de tyfoon slechts een paar uur na de kwalificatie plaatsvond, was niet veel beter voor de 27-jarige Deen, die slechts zeventiende eindigde. Hij was ‘redelijk blij’ dat hij vanaf de negentiende plaats zelfs tot de elfde plaats kon komen, maar daarna viel hij weer terug. ”Het lukte gewoon niet met onze pitstops en de strategie. Het was niet zo erg met de banden en de snelheid, in ieder geval waren we niet zo wanhopig als in vorige races. Als ik was gestart vanaf de plaats waar ik had moeten starten en ik zo’n goede start had gehad, dan hadden we waarschijnlijk een betere strategie kunnen hebben en punten kunnen pakken. Dus dat is wel frustrerend”, sluit Magnussen af.