Kevin Magnussen leek lange tijd op weg naar een verdienstelijke zesde plaats, maar een ambitieuze Sergio Pérez gooide roet in het eten van de Deen. Jenson Button won en verloor niks ten opzichte van zijn startplaats. Hij werd elfde.

“Ik dacht echt dat ik vandaag zesde zou worden”, aldus een licht teleurgestelde Kevin Magnussen. “Checo (Pérez) kwam echter veel te snel dichterbij, daar was geen houden aan. Dat is jammer, maar ik houd desondanks een positief gevoel over aan de race.”

“Het is niet makkelijk om alsmaar te knokken om de plaatsen vooraan het middenveld, maar we boeken nog steeds elke race winst. Dat is van buiten af misschien niet voor iedereen even goed zichtbaar, maar geloof me, we komen er wel. We worden steeds beter.”

Jenson Button
De meer ervaren teamgenoot van Magnussen kon geen potten breken in zijn McLaren. Button koos voor een andere strategie dan de meesten van zijn concurrenten, maar het bracht hem niet het gewenste resultaat: “We kozen ervoor om op de harde banden te starten, maar dat leverde ons uiteindelijk helemaal niks op.”

Ik verloor bij de start enkele posities. Nico Hülkenberg drukte me onnodig naar buiten, aangezien er plek genoeg was voor ons allebei. Daarna kon ik me eigenlijk alleen maar mee laten voeren door het treintje dat zich vormde, wachtend op wat er zou gebeuren tijdens de pitstops. Dat bleek uiteindelijk niet veel te zijn.”