Kevin Magnussen zal naar verluidt het komende seizoen instappen bij het Haas F1 Team. De Deense coureur en het team van Gene Haas zijn een contract overeen gekomen voor twee seizoenen.

Al eerder zongen de geruchten rond dat Haas F1 Team een stoeltje had aangeboden aan de huidige Renault-coureur. Diverse bronnen, waaronder het gerenommeerde Autosport en Motorsport.com, melden nu dat de contracten op het punt staan om ondertekend te worden.

Volgens de hardnekkige geruchten zal Magnussen de vervanger worden van Esteban Gutierrez. De Mexicaan zal de deur worden gewezen bij het Haas F1 Team, waardoor Magnussen en Romain Grosjean het rijdersduo van 2017 zullen zijn bij het team.

Magnussen werd bij zijn huidige team, Renault, in de wacht gezet in afwachting van de beslissing over het rijdersduo voor het komende seizoen. Wanneer die beslissing genomen gaat worden is onbekend, maar volgens teambaas Vasseur kan het nog wel even duren tot het zover is.

Kevin Magnussen had het liefst bij Renault gebleven, gezien het feit dat het team het budget en de kwaliteiten in huis heeft om na verloop van tijd bij de top aan te sluiten. Het duurde echter te lang tot de beslissing viel, waardoor Magnussen in gesprek ging met andere teams. Daar is nu de contractovereenkomst met Haas F1 Team uit voortgekomen.

Naar verluidt was Magnussen ook niet de eerste keuze van het Renault F1 Team, dat eerder al Nico Hülkenberg bevestigde als coureur voor het komende seizoen.