Het team van Haas heeft Renault-coureur Kevin Magnussen naar verluidt een zitje voor de komende twee seizoenen aangeboden. Esteban Gutiérrez is echter ook nog niet uitgevlakt als kandidaat.

Dat Romain Grosjean – naast Gutiérrez de andere huidige Haas-coureur -bij het team blijft. staat ondanks het uitblijven van een officiële aankondiging al langer vast. Het aanblijven van Gutiérrez is echter minder zeker.

FoxSports.com bericht nu dat Haas een contract heeft aangeboden aan Magnussen. Het Amerikaanse team zou de Deense coureur voor twee jaar willen hebben zonder dat hij daarbij sponsorgeld mee moet nemen.

Een kanttekening die hierbij wordt gemaakt, is dat Haas een nauwe technische samenwerking met Ferrari heeft en het Italiaanse team graag zou zien dat de Amerikaanse nieuwkomer verder gaat met Gutiérrez.

Volgens FoxSports.com staat ook nog niet vast dat Haas niet verder wil met Gutiérrez, ondanks het vermeende aanbod aan Magnussen. Terwijl Haas dubt, spreekt Gutiérrez zelf ook met andere teams.

Formula One World Championship 2016, Round 19, Mexican Grand Prix, Mexico City, Mexico, Friday 28 October 2016 - Esteban Gutierrez (MEX) Haas F1 Team VF-16.

Gutiérrez kan wel eens aan zijn laatste races voor Haas bezig zijn.

In gesprek
Ten overstaan van Autosport bevestigt Haas-teambaas Günther Steiner dat er met Magnussen gesproken wordt, maar verder wil hij niet gaan. “We hebben met hem gesproken, net als met een aantal andere coureurs.”

“Er staan geen tien namen op ons lijstje meer, maar nog een stuk of twee of drie. Esteban is daarbij ook nog een mogelijkheid”, verduidelijkt Steiner. Magnussen stond voor 2016 overigens ook al op het lijstje van Haas.

Ondanks de interesse van Haas, maakte Magnussen er tijdens het raceweekend in Mexico ondertussen geen geheim van idealiter graag verder te gaan met zijn huidige team Renault.

Formula One World Championship 2016, Round 19, Mexican Grand Prix, Mexico City, Mexico, Sunday 30 October 2016 - Esteban Ocon (FRA) Manor Racing

Manor-coureur Ocon kan op interesse van zowel Renault als Force India rekenen.

Ocon
Volgens Autosport zijn er naast Magnussen nog twee andere kandidaten voor het Renault-zitje naast de van Force India overstappende Nico Hülkenberg: Magnussens huidige Renault-collega Jolyon Palmer en Esteban Ocon.

Ocon, die momenteel uitkomt voor Manor maar een Mercedes-beschermeling is met een warme band met Renault – waarvoor hij eerder dit jaar testrijder was – zou ondertussen op pole staan voor Hülkenbergs Force India-stoeltje.

De lijst met kandidaten voor dat plekje is echter aanzienlijk. Motorsport.com bericht dat Renault een soort optie heeft om Ocon voor 2017 te huren, maar Mercedes-klant Force India hem mogelijk alsnog kan contracteren.