*

Magnussen zou graag voor Haas rijden

Vincent Sondermeijer

Vincent Sondermeijer

15 september 2015 08:15

Magnussen zou graag voor Haas rijden
Racepictures

Als zijn team McLaren hem volgend jaar geen racestoeltje kan bieden, zou Kevin Magnussen graag voor het debuterende Haas F1 rijden.

“Gene Haas en teambaas Günther Steiner zijn slimme kerels”, zegt Magnussen tegen Autosport. “De manier waarop ze hun team op poten zetten is vernuftig en innovatief. Dus als ik bij McLaren niet kan racen, zou ik inderdaad maar al te graag bij Haas F1 instappen.”

De 22-jarige Magnussen debuteerde vorig seizoen bij McLaren, maar werd dit seizoen door de komst van Fernando Alonso teruggezet naar een testrol. In 2016 wil de Deen koste wat kost weer racen, maar met concurrentie van Jenson Button en Stoffel Vandoorne is een zitje bij McLaren opnieuw geen zekerheid.

Het zal niemand dus verbazen dat Magnussen praat met andere teams, al wil hij niet zeggen met welke. “Ik zeg alleen dit: er is al vaak geschreven dat Haas mij in overweging heeft. Sterker nog, dat heeft hij pas geleden zelfs toegegeven”, aldus de coureur.

Coulant

Mochten de onderhandelingen tussen Magnussen en Haas serieuze vormen gaan aannemen, dan gaat McLaren-teambaas Eric Boullier waarschijnlijk niet dwars liggen. De Fransman vertelde vorige week dat Magnussen weg mag als hij bij McLaren niet meer aan racen toekomt.

“Dat stel ik op prijs”, zegt Magnussen over de coulante opstelling van zijn baas. “Ik zou het team graag helpen om in de toekomst weer races te winnen, want dat kunnen we zeker weten. Maar Fernando en Jenson zijn geweldige coureurs, dus het is ook niet gek als McLaren met hen verder wil.”

Of hij er mag blijven of niet, Magnussen vindt dat hij veel geleerd heeft bij de Britse renstal. “In zes jaar bij McLaren heb ik kunnen leren van de beste coureurs en technici. Dit jaar heb ik bovendien mij technische kennis flink verdiept ”, vertelt de Deen. “Ik denk dat ik daardoor heel nuttig kan zijn voor een beginnend Formule 1-team.”

Lees meer over

Haas Magnussen Mclaren