Kevin Magnussen waarschuwde Haas voor zijn uitvalbeurt in Amerika dat zijn remmen niet goed werkten. De Deen had de hele race al last van zijn slecht werkende rempedaal, maar het team kon niets vinden. 

Met nog twee ronden te gaan stond de Haas van Magnussen plotseling in de grindbak in bocht 12. De Deen trapte vol het rempedaal in, maar die gaf niet thuis aan het einde van het lange rechte stuk. ”Ik zei het toch”, zegt Magnussen over de boordradio waarna hij uitstapt.

Magnussen zei na de race dat hij het team had gewaarschuwd dat zijn rempedaal niet meer goed werkte. ”Ik had er al de hele race last van en ik vroeg het team om ernaar te kijken maar ze konden niets vinden. De temperaturen waren in orde dus ik ging door. Toen explodeerden de remschijf ineens”, aldus Magnussen tegen Racefans.net.

Teambaas Günther Steiner zegt dat het probleem te maken had met het remsysteem. ”We moeten het nog onderzoeken.” Haas reed net als in Mexico een kleurloze race. Romain Grosjean kwam slechts als vijftiende over de finish en had daarmee alleen George Russell achter zich. ”Het is een teleurstellend resultaat, maar het was te verwachten”, zegt Steiner over de slechte thuisrace van het team. ”We weten waar we momenteel staan en het is niet waar we willen staan. We beginnen de race en vallen dan terug, de auto presteert gewoon niet goed genoeg”, aldus de Haas-teambaas.

Foto: Motorsport Images