McLaren-coureur Kevin Magnussen maakt zich met enig vertrouwen op voor zijn Formule 1-debuut, al koestert hij geen illusies en mikt hij er vooral op de finish te halen in zijn eerste paar races.

“Ik ben nog niet helemaal gewend aan de gedachte dat de volgende keer dat ik mijn auto de baan op stuur, tijdens de eerste vrije training in Australië zal zijn”, erkent Magnussen. “Het voelt ook heel raar om zelfs maar aan het racen in Melbourne te denken, maar het is natuurlijk ook heel erg spannend”, vertelt de jonge Deen.

Wat zijn verwachtingen voor zijn debuutrace betreft, houdt de McLaren-rijder zich op de vlakte. “Voor mij is het het belangrijkste dat ik deze vroege races gewoon weet uit te rijden”, haalt hij aan. “Ondanks dat ik een goede voorbereiding heb gehad, koester ik namelijk geen illusies. Ik ben een rookie en zal waarschijnlijk wat moeten toegeven op de ervaren jongens.”

“Desondanks denk ik echter wel dat de nieuwe regels ervoor zorgen dat het speelveld wat gelijker is dan het anders zou zijn. Als ik erin slaag de vrije trainingen goed door te komen en daarin veel kilometers weet te maken, zal dat me enorm helpen om race-klaar te zijn”, zegt Magnussen toch met enig voorzichtig optimisme.

McLaren
Over de kansen van zijn team McLaren houdt Magnussen het verder bij een uitspraak die we deze winter al vaker van hem hebben gehoord: “We hebben een aardige winter gehad. We weten dat er nog meer werk te doen is, maar de basis van de auto is goed, hij is makkelijk te besturen en we weten wat de sterke en zwakke punten van de bolide zijn.”

Teamgenoot Jenson Button onderschrijft dat: “De auto is nog niet zo goed als we zouden willen en het gaat tijd kosten het potentieel ervan volledig te benutten, maar dit seizoen zal hoe dan ook om continue ontwikkeling draaien.”

Voor de openingsrace zet McLaren er volgens Button op in ‘op basis van een gedegen voorbereiding en de goede betrouwbaarheid van onze auto een nuttig aantal punten mee te pakken’. “En vervolgens zullen we onze auto steeds verder verbeteren en beter gaan presteren”, stelt hij.