De Deen Kevin Magnussen reed zijn mp4-29 namens McLaren naar Q3 en hield daarmee de eer voor het Britse team hoog. Teamcollega Jenson Button strandde immers al in Q2.

De onfortuinlijke Jenson Button zoekt na afloop van een voor hem teleurstellende kwalificaties niet naar smoesjes: “Het lukte me simpelweg niet om een vrij rondje te rijden”, daarbij vooral naar zichzelf wijzend en niet naar zijn medeweggebruikers. “Ik kwam weliswaar een Toro Rosso tegen, maar die heeft mij denk ik gewoon niet gezien. Hij probeerde nog wel ruimte te maken in de eerste de beste bocht, maar daar bleek amper ruimte voor twee auto’s.”

“Ik start de race morgen als twaalfde. De banden houden het hier verschrikkelijk lang vol, dus de kans op een optocht is zeer reëel. Misschien is er echter iemand dapper genoeg om wat stoere acties uit te halen en daarmee voor een beetje opschudding te zorgen.”

Button, toch een gekend regenrijder, hoopt dat het op zondag droog zal blijven: “Niemand hoopt in Monaco op regen, aangezien het praktisch onmogelijk is om dan een beetje temperatuur in de banden te krijgen. Daarom is het beter als het droog blijft. Het wordt hoe dan ook een pittige race voor me, maar ik ga mijn best doen.”

Kevin Magnussen
Magnussen mag de race vier plaatsen verder naar voren aanvangen dan zijn teamgenoot, maar is ondanks een solide plekje bij de laatste tien niet geheel tevreden. “De auto voelde veel beter aan dan de tijden deden vermoeden”, licht de rookie zijn teleurstelling toe. “Ik heb het gevoel dat we verder naar voren zouden moeten staan.”

“Natuurlijk is het nooit eenvoudig om in de straten van Monaco een perfect rondje te rijden. Indien ik daarin was geslaagd, had ik misschien de zevende startplaats voor me op kunnen eisen, maar het zij zo. Uiteindelijk is de achtste plek niet super slecht, dus met een goede eerste ronde en een probleemloze race moeten we morgen voor punten kunnen knokken.”