Pastor Maldonado ziet geen aanleiding om zijn rijstijl aan te passen ook al werd hij in Valencia opnieuw bestraft vanwege agressief gedrag op de baan.

“Ik ga op dezelfde manier verder”, zegt Maldonado. “De verschillen zijn erg klein, dus de coureurs maken op dit moment het verschil. Ik moet dus wel tot het uiterste gaan.”

Dat hij dit seizoen al twee straffen aan zijn broek kreeg, noemt Maldonado ‘een kwestie van pech’. “Ik geloof niet dat de stewards het op mij gemunt hebben”, zegt hij. “We moeten de regels accepteren. Als je een overtreding maakt, krijg je een straf. Zo werkt het nu eenmaal.”

Maldonado werd in Monaco bestraft nadat hij opzettelijk tegen de Sauber van Sergio Pérez aan reed. In Valencia kwam hij in aanraking met Lewis Hamilton. De wedstrijdleiding verweet Maldonado dat hij op gevaarlijke wijze terugkeerde op de baan. Zelf houdt hij het op een race-incident.

“Ik zag een kans om hem te passeren”, vertelt de Venezolaan. “Hij probeerde te verdedigen en ik probeerde aan te vallen. In mijn ogen was het een normale gang van zaken. Ik was vooral teleurgesteld omdat we waardevolle punten hebben laten liggen. De afgelopen races zat het me niet erg mee, maar het seizoen is nog lang.”