Volgens ‘hooggeplaatste bronnen’ van het Britse Autosport staken Pastor Maldonado en zijn sponsor PDVSA de samenwerking met Williams na dit seizoen en kopen ze het nog doorlopende contract af.

Autosport bericht dat het van ‘hooggeplaatste bronnen’ heeft vernomen dat Maldonado in 2014 niet langer voor Williams zal rijden en geldschieter PDVSA – volgens Maldonado niet betrokken bij de Venezolaanse sponsorings fraudezaak – hem naar een nieuw team volgt.

Hoewel Maldonado en de Venezolaanse aardoliemaatschappij doorlopende overeenkomsten met Williams hebben, zijn er volgens Autosport gesprekken gaande om deze te verbreken in ruil voor financiële compensatie van PDVSA aan de renstal uit Grove.

Maldonado, die eerder al heeft verklaard weinig plezier te beleven aan het achterhoedegevecht dat hij dit jaar met Williams moet leveren, heeft naar verluidt met Lotus, Force India en Sauber gesproken over een zitje voor 2014.

Lotus zou daarbij de voorkeur genieten van de enkelvoudige Grand Prix-winnaar, maar dat team geeft zelf juist de voorkeur aan Nico Hülkenberg als coureur en zou Maldonado louter willen strikken als de deal met investeerder Quantum Motorsports niet doorgaat.

Massa
Als vervanger van Maldonado is Felipe Massa de laatste weken naar de voorgrond getreden. De Braziliaan is aan zijn laatste races voor Ferrari bezig en op zoek naar een nieuwe werkgever.

Hoewel Massa altijd heeft gezegd geen paydriver te willen worden, is hij als enige Braziliaan in de Formule 1 wel commercieel interessant voor teams aangezien hij mogelijk kan helpen geldschieters uit dat land aan te trekken.

Van Massa’s race engineer Rob Smedley wordt overigens al geruime tijd gezegd dat hij Ferrari na het huidige seizoen sowieso inruilt voor Williams. Er is dus een goede kans dat het tweetal volgend jaar bij Williams herenigd wordt zonder ooit echt uit elkaar te zijn geweest.