Williams is goed begonnen aan het raceweekend in Valencia. Pastor Maldonado was de snelste man in de ochtendsessie en Bruno Senna zat ‘s middags in de topvijf.

“Het was een goede dag”, stelt Senna, die ‘s ochtends zijn auto moest afstaan aan derde rijder Valtteri Bottas. “Ik had graag nog wat meer kilometers gereden, maar we hebben veel bruikbare data verzameld. We komen steeds meer in de buurt van waar we willen zijn, dus ik ben tevreden over vandaag.”

Voor Bottas was het alweer een tijdje geleden dat hij in een Formule 1-auto reed. “Ik reed in Barcelona voor het laatst, dus moest weer even in mijn ritme komen”, aldus de Fin. “De baan was nog erg stoffig en de wind maakte het extra lastig. Het waren dus geen gemakkelijke omstandigheden, maar het positieve is dat ik goed met de banden ben omgegaan. Mijn tijden in de derde run waren nog goed in verhouding met de eerdere runs.” 

Maldonado had zijn ritme snel te pakken en was zelfs sneller dan iedereen in de ochtendsessie. “De auto doet het goed, maar er is nog ruimte voor verbetering”, zegt hij. “We moeten de afstelling nog beter doorgronden en anticiperen op de omstandigheden. Er komt immers steeds meer rubber en dus grip op de baan. Op de korte runs verloren we ‘s middags wat terrein.”