Pastor Maldonado heeft Lewis Hamilton vergeven voor de aanvaring in Monaco die de Williams-coureur een goede klassering kostte. “Het was een race-incident”, aldus de Venezolaan.

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px Helvetica; min-height: 14.0px}

In de slotfase van de Grand Prix van Monaco gooide Hamilton zijn McLaren naast de Williams van Maldonado. De Venezolaan stuurde in en raakte de Brit, waarna hij zelf tegen een bandenstapel knalde. 

 

Tot dat moment reed Maldonado een uitstekende race en hij leek op weg naar zijn eerste WK-punten. “Het was dus enorm frustrerend dat het niets opleverde, maar het was een race-incident, niets meer”, blikt hij terug. 

 

Maldonado heeft het incident achter zich gelaten en richt zich op de positieve kant van de race. “We hebben aangetoond dat we ons hebben verbeterd”, zegt hij. “De auto is erop vooruit gegaan en ik heb zelf ook meer vertrouwen.” 

 

Toch beseft hij dat het niet vanzelfsprekend is dat het in Canada opnieuw zo goed zal gaan. “Monaco is een circuit dat ik goed ken en dat me goed ligt”, aldus Maldonado. “In Canada heb ik wel eens gekart toen ik een jaar of dertien was, maar op dit circuit heb ik nog nooit gereden.” 

 

“Vooral de eerste dag zal dus lastig worden, maar ik ben benieuwd wat we kunnen doen met het nieuwe aerodynamicapakket dat we hier tot onze beschikking hebben.”