Pastor Maldonado is er voor de derde keer op rij in geslaagd om zijn Williams-teamgenoot Bruno Senna in de kwalificatie te verslaan. Na afloop is Senna desondanks positiever dan zijn teamgenoot.

 

Dat hij Maldonado niet heeft weten te verslaan, is voor Senna ondergeschikt aan het feit dat hij de kwalificatie voor de eerste keer dit seizoen relatief probleemloos is doorgekomen, zo laat hij optekenen: “Dit was vooralsnog mijn beste kwalificatie van het jaar.”

 

“Ik had natuurlijk graag een hogere klassering behaald, maar mijn rondetijd lag ontzettend dicht bij die van Pastor in de buurt, dus als team hebben we hier gewoon een goede prestatie geleverd”, meent de coureur die zes duizendste langzamer was dan zijn teamgenoot en morgen als veertiende mag vertrekken.

 

Wat morgen betreft, houdt Senna bovendien rekening met een competitiever Williams: “We hebben gisteren namelijk een hoopgevende race-simulatie afgewerkt, dus ik denk dat we er goed voor staan voor de race.”

 

Maldonado verwacht eveneens dat Williams tijdens de daadwerkelijke Grand Prix van China sterker zal zijn. “Ik heb de indruk dat onze auto in race-trim sneller is, dus ik zie erg uit naar de race. Vandaag zat een plekje in de toptien er net niet in, maar we hebben alsnog een goede uitgangspositie weten te verkrijgen om morgen mee te doen om de punten.”