Pastor Maldonado blijft je verbazen. Positief of negatief. In Singapore liet hij zien rap te zijn op stratencircuits. Tegen zijn tweede startplek steekt de zeventiende startplaats van Bruno Senna nogal schril af

Bruno Senna wist net als vrijdag de ogen weer op zich gericht. Dit weekend is hij de Williams-coureur die de brokken maakt. Tijdens Q2 raakte hij de muur waardoor hij zijn achterwielophanging beschadigde en genoegen moest nemen met een zeventiende tijd.

Gelukkig reed Pastor Maldonado ditmaal geen schade. Sterker nog: de Venezolaan reed een ijzersterke kwalificatieronde. “We hebben het hele weekend hard gewerkt omdat we maar geen snelheid in de wagen kregen. Zelfs tijdens de kwalificatie hebben we de auto nog weten te verbeteren door een goede balans te vinden. Toen was het aan mij om in Q3 een goede ronde neer te zetten, terwijl ik wist dat een plek vooraan mogelijk was.”

“Ik kijk enorm uit naar de race”, aldus Maldonado. “We weten dat onze snelheid ook over de longruns goed is. We hebben dus alle ingrediënten om zondag competitief te zijn. Ik verwacht dus dat het een goede race wordt voor ons.”

Aan de andere kant van de Williams-garage was de stemming aanzienlijk minder uitgelaten. “Het was geen ideale dag vandaag. Ik pushte erg hard om een goede ronde neer te zetten, maar ging daarbij over de grens. Dit circuit is niet erg vergevingsgezind dus brak ik mijn achterwielophanging. Helaas zorgde dat ervoor dat ik mijn kwalificatierun vroegtijdig moest afbreken. Het voordeel is dat we een extra set banden hebben, die we ook echt nodig zullen hebben. Het zal niet makkelijk worden om achteraan te starten, maar ik zal hard pushen om proberen alsnog punten te scoren.”