Force India gaat alleen met Aston Martin in zee als er een langlopende overeenkomst gesloten kan worden. Dat verklaart eigenaar Vijay Mallya, die enthousiast is over de mogelijke deal met Aston Martin.

In gesprek met Motorsport.com bevestigt Mallya dat er ‘gesprekken gaande zijn’ tussen zijn team en Aston Martin. De Britse sportautofabrikant zou zowel naamgever als sponsor van Mallya’s renstal willen worden, waarmee de Force India-naam mogelijk verdwijnt.

Wat Mallya daarbij beklemtoont, is dat ‘dit soort gesprekken tijd kosten’. “We onderhandelen dus nog, maar geloof me: als er iets aan te kondigen is, zal ik dat met zoveel enthousiasme en veelvuldig doen dat mensen er snel genoeg van krijgen”, grapt Mallya.

De teambaas en eigenaar van Force India denkt dat het ‘geweldig zou zijn’ voor zijn team om een verbintenis met Aston Martin te sluiten. “Maar het moet wel iets zijn voor de lange termijn”, benadrukt hij. “Dit is niet het soort deal dat je voor slechts een korte periode sluit.”

Volgens Mallya draait het bij de onderhandelingen niet om wat Aston Martin zelf kan investeren, maar om wat de associatie met het luxe Britse sportwagenmerk Force India kan opleveren. “Als merk heeft Aston Martin veel waarde. Daardoor zullen nieuwe sponsoren zich aandienen.”

Op het moment zijn het echter toch de financiën die eerst nog besproken moeten te worden, deelt Mallya mede. Onder welke naam het team bij een akkoord verder gaat – waarbij eerder over Aston Martin Racing werd gerept, maar ook Aston Martin Force India een optie zou zijn – is nog niet gesproken.

Mallya gaf eerder al aan dat de naam Force India – waar hij voor koos om de interesse voor autosport te vergroten in India – zijn nut heeft bewezen. Hij herhaalt dan ook open te staan voor een, volgens hem logische, naamswijziging: “Want dat is voor Aston Martin een belangrijke reden om dit te doen.”

Force India kan Aston Martin verder toegang bieden tot haar technische faciliteiten, meldt Mallya, terwijl hij tot slot bevestigt dat er – zoals eerder bericht – gesprekken gaande zijn over een sponsordeal met Johnnie Walker. “Als alles rond komt, krijgt dit team echt een premium imago.”