*

Manager Bottas nog ‘in gesprek’ met Williams

Daan de Geus

Daan de Geus

20 augustus 2015 10:52

Manager Bottas nog ‘in gesprek’ met Williams
Racepictures

Dat een transfer naar Ferrari er niet meer inzit voor Valtteri Bottas, betekent nog niet dat zijn manager niks meer met Bottas’ huidige team Williams te bespreken heeft. De gesprekken zouden echter goed verlopen.

Bottas werd genoemd als vervanger van zijn landgenoot Kimi Räikkönen bij Ferrari, waarbij Williams en Ferrari naar verluidt uitgebreid onderhandeld hebben over een eventuele afkoopsom voor Bottas. Afgelopen woensdag kondigde de Scuderia echter aan toch gewoon verder te gaan met Räikkönen.

“Voor ons verandert daardoor echter niks”, reageert Bottas’ manager Didier Coton in gesprek met Autosport. “Ferrari-teambaas Maurizio Arrivabene is er immers steeds heel duidelijk over geweest dat ze eerst wilden uitmaken wat ze met Räikkönen zouden doen en die knoop hebben ze nu dus doorgehakt.”

“Van onze kant zijn we er verder duidelijk over geweest dat Williams een optie op Valtteri heeft voor 2016, want dat is geen geheim. We zitten ook al langere tijd met Williams om de tafel om daarover te spreken. Het is niet zo dat we dat pas doen sinds de Ferrari-geruchten zijn begonnen.”

Coton geeft aan dat er nog niks rond is met Williams, maar zijn gesprekken met adjunct-teambaas Claire Williams en het Williams-bestuur goed verlopen. “Het is verder aan het team om op een gegeven moment een aankondiging te doen, maar ik heb geen idee wanneer ze dat willen doen.”

Behalve dat Williams een optie op Bottas heeft, kan ook zijn teamgenoot Felipe Massa langer bij het team gehouden worden door een clausule in zijn deal. Massa sprak onlangs de hoop en verwachting uit snel duidelijkheid te hebben, aangezien de deadline voor de optie op zijn diensten nadert.

Gerelateerd