Ferrari heeft de optie in het contract van Kimi Räikkönen gelicht en daarmee staat vast dat de Fin ook in 2016 voor het team rijdt. Sebastian Vettel was al zeker van zijn plek bij Ferrari volgend seizoen.

Hoewel teambaas Maurizio Arrivabene eerder nog aangaf dat hij tijdens de zomerstop liever met andere dingen bezig wilde zijn, heeft de teamleiding de relatief rustige periode toch benut om de situatie van Räikkönen te bespreken en zijn contract dus te verlengen. 

Over de positie van Räikkönen bij Ferrari wordt al sinds de beginfase van het seizoen gespeculeerd. Valtteri Bottas, Nico Hülkenberg en Daniel Ricciardo werden het meest genoemd als mogelijke opvolgers. Voor Bottas en Ricciardo zou echter een afkoopsom betaald moeten worden en dat is het Ferrari vooralsnog blijkbaar niet waard. 

Door persoonlijke fouten en mechanische pech blijft Räikkönen behoorlijk achter bij de resultaten van zijn teamgenoot Sebastian Vettel, die dit jaar al twee races won bij zijn nieuwe team. In Hongarije lag Räikkönen op koers om achter Vettel een dubbelzege voor Ferrari te bewerkstelligen, maar een technisch defect gooide roet in het eten. In de tweede seizoenshelft hoopt hij op meer geluk te kunnen rekenen.