Max Verstappen heeft volgens zijn manager Raymond Vermeulen een eerste seizoenshelft achter de rug die ook weer uit twee helften bestaat. “Vanaf Canada heeft Max maximaal gescoord”, zegt hij over de coureur die dit jaar in zijn ogen ‘nog sterker’ is geworden.

“Ik denk dat je het eerste gedeelte van dit seizoen in twee delen moet opknippen”, zegt Verstappens manager Raymond Vermeulen in gesprek met FORMULE 1. “In het tweede gedeelte, vanaf Canada, heeft Max maximaal gescoord. Hij deed alles wat hij moest doen: dit is waar we met de auto staan, dit is wat de auto is”, doelt Vermeulen op hoe Verstappen dit jaar al vier podiumplekken heeft gepakt, waaronder één zege, maar zijn Red Bull-bolide op andere circuits slechts goed genoeg was voor een vijfde of zesde plek.

Verstappen, engineer Gianpiero Lambiase en Vermeulen.

Vermeulen erkent dat er in de eerste seizoenshelft ook ’twee negatieve uitschieters’ waren: “De crash in de derde vrije training in Monaco en die met Sebastian Vettel in Sjanghai. Dat was onhandig. Het raceongeval in Bakoe was heel ongelukkig”, verwijst hij naar de botsing aldaar tussen Verstappen en teamgenoot Daniel Ricciardo.

Vermeulen heeft daarbij geen andere Verstappen in de auto gezien, zegt hij. “Ik denk dat Max hetzelfde heeft gedaan als in andere jaren, alleen kwam het soms net even verkeerd uit, zat het net even niet mee.” Ook naast de baan zag hij gewoon dezelfde Verstappen, ook qua benadering. “Ik heb Max qua voorbereiding geen andere dingen zien doen of gezien dat hij in de put zat. Daar is hij het type niet voor. Mentaal is Max bikkelhard, echt supersterk.”

Natuurlijk is er druk, maar dat was volgens Vermeulen zelfs in het karten niet anders. “Hij heeft de druk er altijd op gehad.” Verstappen kan er echter goed mee omgaan, ziet hij. “En Max is dit jaar weer gegroeid, is nog sterker geworden.” Vandaar ook dat de mindere momenten van de eerste seizoenshelft hem niet raakten. “Hij is daar heel volwassen in. Dus als je dan op je twintigste dan een paar ongelukkige momenten hebt, raakt hij niet van de leg.”

In het nieuwste nummer van FORMULE 1, nr. 11, lees je meer over Vermeulen en Verstappen, waaronder waarom Verstappen volgens Formule 1-eigenaar Liberty Media ‘de verpersoonlijking’ is van waar ze met de sport naartoe willen en wat Verstappen de populairste sportman van Nederland maakt. FORMULE 1 nr. 11 is nu in de winkel te koop of hier te bestellen.