Zowel Alexander Rossi als Will Stevens is tevreden met de vorderingen die zijn gemaakt tijdens de eerste twee vrije trainingen. Aan het eind van de dag was Stevens het snelste van de twee, nadat Rossi in VT1 die eer ten beurt viel.

Alexander Rossi geeft na twee keer anderhalf uur te kennen dat het niet eenvoudig was een goede basisafstelling te vinden voor de Manor-bolide: “Met name de balans van de auto en het bandenmanagement zijn nog puntjes van aandacht. We hebben in de avonduren dus nog wat werk te verzetten.”

“Ondanks dat zijn we er in geslaagd een plan op te stellen voor de rest van het weekend en ik heb er dan ook alle vertrouwen in dat we de nodige verbeteringen door kunnen voeren voordat we beginnen aan de derde vrije training en de kwalificatie.”

Will Stevens is ondertussen opgelucht dat hij naar eigen zeggen voor het eerst sinds lange tijd probleemloos kwalificatie -en racesimulaties wist af te werken op de vrijdag. “Ik ben ook redelijk tevreden met hoe we de auto hebben weten neer te zetten”, aldus de Brit. “Ik heb me vandaag vooral gefocust op de zondag, aangezien het tijdens de race niet gemakkelijk zal worden om de slijtage van met name de achterbanden binnen de perken te houden.”