Wat een veelbelovend weekend had moeten worden is voor Manor uitgedraaid op een deceptie. Esteban Ocon reed naar een achttiende plek, waar teamgenoot Pascal Wehrlein zijn auto noodgedwongen aan de kant moest zetten.

Manor kwam met hoge verwachtingen naar Italië en beschouwde dit weekend als hét weekend waar punten gescoord moesten worden. Speciaal voor de Grand Prix van Italië nam het team nieuwe updates mee, die hadden moeten helpen bij het bereiken van die doelstelling.

Tijdens de race kon Manor echter weinig verrichten. In ronde 28 werd Pascal Wehrlein verzocht om zijn auto zo snel mogelijk aan de kant te zetten vanwege een probleem met de motor. Na afloop vertelde hij aan Ziggo Sport dat hij geen flauw benul had wat er aan de hand was: “Voor mij voelde het alsof alles in orde was. Er waren geen problemen, dus ik was verrast om te horen dat ik moest stoppen. Ik vroeg dan ook om verheldering, maar ze benadrukten dat ik echt moest stoppen. Op het moment ben ik gewoon ontzettend teleurgesteld in onze race.”

Esteban Ocon reed een relatief onzichtbare race en kwam uiteindelijk als laatste over de finish, op een achttiende positie, bewijs van een klaarblijkelijk tekort aan snelheid bij Manor, ondanks de krachtige Mercedes-motor.

Op zaterdag kwalificeerde Pascal Wehrlein zich naar een relatief knappe veertiende plaats, waarna hij de race vanaf plek dertien mocht aanvangen vanwege een penalty voor Romain Grosjean. Esteban Ocon kon geen tijd zetten vanwege een technisch mankement en was genoodzaakt om achteraan het veld te beginnen.