Ferrari-president Sergio Marchionne verwacht van zijn nieuwe aanwinst Sebastian Vettel dat deze hetzelfde doet als voorganger Fernando Alonso: alles uit een mogelijk niet super competitieve Ferrari persen.

Viervoudig wereldkampioen Vettel heeft van Ferrari-president Sergio Marchionne een duidelijke opdracht gekregen voor zijn eerste jaar in dienst van de Scuderia: “Het is zijn taak om, net als Alonso in de voorgaande jaren, alles uit de auto te wringen die we hem geven”, zo wordt Marchionne geciteerd door het Duitse Motorsport-Total.

Marchionne roept Vettel hiertoe op terwijl hij toegeeft dat Ferrari ‘enige vertraging heeft opgelopen’ bij de ontwikkeling van haar 2015-bolide. Hij zinspeelt er daarbij op dat deze vertraging is veroorzaakt door ‘strategische keuzes van de vorige teamleiding’, die Ferrari’s manschappen vermoedelijk langer aan de 2014-auto hebben laten werken in de – uiteindelijk ijdele – hoop daar nog wat van te maken.

Dat Vettel arriveert bij een team dat de verwachtigen voor 2015 zodoende inmiddels al behoorlijk heeft getemperd, zal volgens Ferrari-teambaas Maurizio Arrivabene echter geen verrassing zijn voor de Duitser. “Sebastian is niet naïef. Hij weet hoe het ons in 2014 verging en dat het hard werken wordt om Ferrari terug aan de top te brengen”, verklaart hij op zijn beurt tegenover het eveneens Duitse Sport Bild.

“We zijn er echter zeker van dat Sebastian, met zijn ervaring en staat van dienst, die taak aan kan en goed zal samenwerken met Kimi en de rest van het team”, zo spreekt Arrivabene zijn vertrouwen uit in de coureur die volgens hem ‘vol enthousiasme’ aan zijn nieuwe uitdaging is begonnen.

Foto: Vettel (links) hier nog als Red Bull-coureur met zijn Ferrari-voorganger Fernando Alonso.