Red Bull-adviseur Helmut Marko zegt dat Pierre Gasly ‘nooit zou herstellen’ van zijn vormdip als hij bij Red Bull was gebleven. Volgens de Oostenrijker heeft het team altijd in de Fransman geloofd.

Pierre Gasly kwam bij Red Bull niet verder dan de vierde plaats in de Grand Prix van Engeland en werd na de zomerstop vervangen door Alexander Albon. Sindsdien rijdt Gasly weer voor Toro Rosso en dat verloopt al stukken beter: de Fransman pakte in Brazilië zijn allereerste podiumplaats. Volgens Helmut Marko heeft Gasly zijn carrière weer op de rails sinds zijn degradatie.

”Hij heeft zich hersteld en nu zien we de echte Pierre”, zegt Marko tegen Motorsport.com. ”We hebben altijd in hem geloofd. Het heeft positief uitgepakt voor hem, want ik denk niet dat als hij bij Red Bull was gebleven hij nog zou herstellen”, aldus Marko.

Marko is tevreden met de prestaties van de Red Bull-coureurs in Brazilië. ”Verstappen was perfect, zijn inhaalacties waren fenomenaal. Alex Albon deed het ook goed totdat hij van de baan getikt werd. Het toont aan dat ons programma werkt. We kijken uit naar volgend jaar”, aldus de Red Bull-adviseur.

Lees ook: Horner: ‘Gasly presteert goed zonder druk van Red Bull’

Foto: Motorsport Images