*

Horner: ‘Gasly presteert goed zonder druk van Red Bull’

Laurens Stade

Laurens Stade

21 november 2019 13:00

Horner: ‘Gasly presteert goed zonder druk van Red Bull’
Motorsport Images

Red Bull-teambaas Christian Horner zegt dat Pierre Gasly duidelijk opgelucht is dat hij niet meer de druk voelt van Red Bull. Volgens Horner is het een goede zet geweest om de Fransman in de zomerstop een stapje terug te laten doen, nu de Fransman zijn vorm weer terug heeft gevonden.

Pierre Gasly verraste in Brazilië door als tweede over de finishlijn te komen, nipt voor zesvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton. Het was het eerste podium voor de Fransman in de Formule 1, die achter zijn voormalig teamgenoot Max Verstappen eindigde. Gasly moest na de zomerstop plaatsmaken bij Red Bull voor Alexander Albon en de Fransman keerde op zijn beurt terug bij Toro Rosso. Volgens Red Bull-teambaas Christian Horner is dat een goede zet geweest.

”Hij doet het erg goed”, zegt Horner. ”Ik denk dat het een goede zet is geweest om hem weg te halen van de druk bij Red Bull en bij Toro Rosso te zetten. Daar ervaart hij minder druk en die auto is misschien wat makkelijker te besturen. Dat heeft zijn vertrouwen hersteld en hij heeft goede prestaties geleverd. Dat is ook waarom we hem voor 2020 hebben vastgelegd”, aldus Horner.

Lees ook: Gasly: ‘Bereikte slechts tachtig procent van mijn potentieel bij Red Bull’

Twee keuzes
Volgens Horner is Gasly goed omgegaan met zijn degradatie. ”Hij had twee keuzes. Hij kon depressief worden of juist dankbaar zijn dat hij nog in de Formule 1 mocht blijven en dat Red Bull nog in hem geloofde. Dat heeft hij eerder omarmd dan dat hij er neerslachtig van werd. Ik denk dat er ook sprake was van opluchting. De druk bouwt zich natuurlijk alleen maar op. Hij begon het seizoen met twee crashes tijdens de wintertestdagen. Toen had hij een aantal lastige races en de media hielden zich ook niet in”, aldus Horner.

”De druk bouwt zich dus alleen maar op en ik denk dat het een goede keuze was om hem van die druk weg te halen. Het is ook goed om te zien dat hij zijn vertrouwen weer terugkrijgt bij Toro Rosso. Als we hem niet als een kandidaat voor ons zagen, hadden we hem geen contract aangeboden. Maar we geloven in zijn talenten en daarom is hij nog steeds onderdeel van onze groep”, sluit de Red Bull-teambaas af.

Luister ook naar onze podcast, elke maandag na de race bespreken we wat FORMULE 1 op de plank heeft voor de komende editie. (iTunes)

Foto: Motorsport Images