Mercedes hoeft er niet op te rekenen Max Verstappen of Daniel Ricciardo te kunnen strikken voor 2017. Dat is de boodschap van Red Bull-topman Helmut Marko.

In gesprek met het Duitse Motorsport-Magazin laat Marko geen ruimte voor twijfel: “Wij hebben geldige contracten met Max en Daniel”, benadrukt de Oostenrijker. Geruchten aangaande een eventuele overstap van Verstappen, volgens Motorsport-Magazin vooral gebaseerd op de online grappenmakerij tussen Verstappen en Mercedes, doet hij daarbij af als ‘een groot misverstand’.

Marko kan zich namelijk niet voorstellen dat Verstappen naar Mercedes zou willen. “Als iemand over een coureur roept dat deze in een psychiatrische inrichting hoort, kun je aannemen dat die coureur niet naar het team wil van die persoon”, refereert Marko aan de uitspraken van Mercedes-topman Niki Lauda van na de Grand Prix van België.

Einde aan Mercedes-dominantie?
Marko haalt verder nog aan dat het in 2017, met de introductie van nieuwe regels, wel eens gedaan kan zijn met de dominantie van Mercedes. “De kaarten worden opnieuw geschud, dus wie zegt dat ze dan nog domineren? We hebben immers wel gezien dat wij van Red Bull altijd sterk zijn als de regels veranderen. Daarbij kan Mercedes niet op haar sterke totaalpakket van nu blijven vertrouwen.”

“Natuurlijk zal Mercedes zich verder ontwikkelen, maar op veel vlakken beginnen we weer vanaf nul.” Dat Mercedes daarbij op zoek moet naar een vervanger van wereldkampioen Nico Rosberg, kan ook wel eens invloed hebben, denkt Marko. “Ik weet niet of ze een geschikte vervanger voor hem kunnen vinden”, zegt de Red Bull-bobo, die denkt met Verstappen en Ricciardo ’twee topcoureurs’ te hebben.