Red Bull-adviseur Helmut Marko heeft de geruchten dat teambaas Christian Horner vertrekt weersproken. Sterker nog: volgens Marko blijft Horner juist langer bij het team.

Een week geleden staken er geruchten de kop op dat Ferrari interesse zou hebben in de diensten van Horner, maar in gesprek met het Duitse Sport Bild geeft Marko aan dat er geen sprake is van een overstap van Horner.

“Ik zou niet weten waar Christian in Maranello over moet onderhandelen, aangezien we zijn contract onlangs verlengd hebben tot 2017”, zo laat Marko optekenen, waarbij hij bijval krijgt van een woordvoerder van het team, die tegenover Reuters heeft bevestigd dat Horner onlangs inderdaad een nieuw ‘meerjarig’ contract met Red Bull heeft getekend.

Wat Marko verder overigens nog wel toegeeft, is dat Horner recentelijk op bezoek is geweest bij Ferrari: “Maar dat was om ergens anders over te spreken”, stelt de Oostenrijker zonder verder los te laten waar deze gesprekken over gingen.

Motorsport-Total – dat de aanvankelijke berichtgeving over een mogelijke transfer van Horner aanzwengelde – houdt echter vol dat de gesprekken tussen Horner en Ferrari waar het in haar originele berichten op doelde, niet hetzelfde zijn als het recente bezoek waar Marko naar verwijst.

Marko zou volgens Motorsport-Total namelijk naar een bezoek in januari verwijzen waarbij ook andere Formule 1-bobo’s als Martin Whitmarsh, Niki Lauda, Luca di Montezemolo en Bernie Ecclestone aanwezig waren, terwijl het gesprek aangaande een eventuele overstap in december plaatsgevonden zou hebben.

Dat Horner sindsdien klaarblijkelijk een nieuwe overeenkomst met Red Bull heeft getekend, betekent volgens de Duitse publicatie dan ook dat Horner in december mogelijk louter met de interesse van Ferrari heeft geschermd om zijn onderhandelingspositie met Red Bull te versterken en er zo een betere deal uit te slepen.

Hoe dan ook, dat Horner langer bij Red Bull blijft, is iets wat Marko zeer verwelkomt. Hij denkt namelijk dat dit onder meer kan helpen om drievoudig wereldkampioen Sebastian Vettel – die tot en met 2014 onder contract staat – eveneens langer bij het team te houden. “De voorwaarden die ervoor zorgen dat Sebastian zich goed voelt binnen ons team, zijn namelijk allemaal aanwezig”, meent hij.