Red Bull-kopstuk Helmut Marko denkt dat Alexander Albon er direct baat bij heeft dat hij met ingang van dit raceweekend een nieuwe race engineer heeft in de persoon van de ervaren Simon Rennie.

Rennie was eerder de race engineer van Mark Webber en Daniel Ricciardo, maar koos ervoor met ingang van 2019 een rol op de Red Bull-fabriek in Milton Keynes op zich te nemen. Red Bull heeft hem nu echter teruggeroepen om Albon op circuit bij te staan, met Albons vorige race engineer Mike Lugg die een andere rol heeft gekregen.

Lees ook: Albon krijgt nieuwe race-engineer vanaf Grand Prix van Engeland

Hoewel Red Bull Albon tot op heden altijd heeft verdedigd, blijven zijn prestaties achter bij die van teamgenoot Max Verstappen en Marko vertelt nu aan F1-Insider dat het ‘ook door ons komt dat Albon zijn volledige potentieel niet heeft kunnen benutten’. “Dat hij nu een nieuwe race engineer krijgt met veel ervaring, moet hem daarbij helpen”, stelt Marko.

“Ik ben er zeker van dat dit Albon helpt gelijk vanaf het eerste raceweekend op Silverstone beter te presteren”, zo geeft Marko tweemaal – maar in niet zoveel woorden – toe dat Red Bull toch betere prestaties van de Britse Thai verwacht.

Lees ook: Wacht Verstappen een jaar (of meer) van de lange adem? ‘Wellicht in 2022 pas weer spannend’