Red Bull-topman Helmut Marko maakt er maar een grapje van, maar kan niet bepaald lachen om de manier waarop Sergio Pérez zondag volgens hem de derde plaats verspeelde.

Pérez werd aan het eind van de virtual safety car gelijk ingerekend door Mercedes’ George Russell, die het einde van de neutralisatie perfect timede. Pérez voerde nog wel verzachtende omstandigheden aan: de VSC-procedure verliep (door een hardwarefout, zo legde de FIA later uit) anders dan normaal.

Lees ook: Pérez vond het lekker vechten met Russell: ‘Maar ik werd genaaid door de virtual safety car’

“Ik werd genaaid door de virtual safety car“, mopperde Pérez na afloop voor de microfoon van Viaplay. “Ze zeiden eerst dat de VSC na bocht negen zou aflopen, dus ik ging ervoor. Toen bleef de VSC echter doorgaan en liep -ie pas bij bocht dertien af.”

Pérez verloor zo hoe dan ook de derde plek, en Marko liet direct na de race weten daar niet blij mee te zijn. “Het is heel ongelukkig dat hij zat te slapen bij de herstart”, merkte Marko op bij ServusTV. Om daar tegenover de Süddeutsche Zeitung aan toe te voegen: “Misschien zat hij zaterdagavond aan de tequila.”

Lees ook: Verstappen loopt door zege in GP Frankrijk en uitvalbeurt Leclerc uit in kampioenschap