Sergio Pérez werd in de slotfase van de Grand Prix van Frankrijk door George Russell gepiepeld toen de Virtual Safety Car ophield, maar stelt dat hij werd ‘genaaid’ door de onduidelijke procedure daaromtrent.

Dat vertelt Pérez voor de camera van Viaplay, met de Mexicaan die aanhaalt dat Russell indirect wel wat hulp kreeg bij de inhaalactie waarmee de Brit hem de derde plek afhandig maakte. “Ik werd genaaid met de virtual safety car“, windt Pérez, uiteindelijk vierde, daar geen doekjes om.

“Ze zeiden eerst dat de VSC na bocht negen zou aflopen, dus ik ging ervoor. Toen bleef de VSC echter doorgaan en liep -ie pas bij bocht dertien af”, verhaalt Pérez, met Russell die achter hem eerst inhield, en daarna bij bocht dertien ineens toesloeg. “Ik weet niet wat ze aan het doen waren”, moppert Pérez.

Lees ook: Verstappen loopt door zege in GP Frankrijk en uitvalbeurt Leclerc uit in kampioenschap

Red Bull-teambaas Christian Horner verdedigt Pérez wat dit betreft, en wijst naar ‘een softwareprobleem’ met de VSC. “Ze reden er daardoor langer achter dan bedoeld. Toen het veld werd vrijgelaten, zat Pérez waar hij moest zitten, maar George had eerder ingehouden en gaf net voor de VSC ophield gas.”

“Het was een soort toevalstreffer”, zegt Horner over Russells move, met Pérez zelf die zegt dat hij wel van zijn eerdere duel met de Mercedes-rijder genoot. “Dat was een goed, hard gevecht. Behalve op één moment in bocht acht: als ik daar mijn normale lijn had genomen, waren we allebei klaar geweest.”

Lees ook: Russell derde op Paul Ricard na potje vrij worstelen met Pérez