Red Bull helpt Honda, de motorleverancier van B-team Toro Rosso, met de ontwikkeling van haar V6-motor. Dat stelt topman Helmut Marko.

In gesprek met het Duitse Sky vertelt Red Bull-kopstuk Marko dat er zo al een voorsprong is genomen op 2018, als Honda motorleverancier wordt van Red Bulls opleidingsteam Toro Rosso.

“We werken al nauw samen met Honda en Toro Rosso om ervoor te zorgen dat het totaalpakket straks zo competitief mogelijk is”, doelt Marko op de combinatie van motor en chassis.

“We zijn erg tevreden over de vooruitgang die Honda al maakt en er zullen nog verdere stappen gezet worden voor het begin van het volgende seizoen”, geeft Marko daarbij te verstaan.

Volgens Marko kan Red Bull de Japanse motorleverancier, die na drie barre jaren breekt met McLaren, vooral een helpende hand bieden via “de faciliteiten van Red Bull Technology”.

Red Bull Technology is de tak van het bedrijf die zich bezig houdt met de ontwikkeling van de Formule 1-bolides en bijbehorende technologie voor zowel het hoofdteam als opleidingsteam Toro Rosso.

Volgens Marko houdt Red Bull ook zeker een oogje op de ontwikkeling van de Honda-krachtbron. Vreemd is dat niet, gezien de stroeve relatie tussen Red Bull en haar eigen motorleverancier Renault.

Afgelopen september ging het gerucht dat Renault na 2018 niet verder zou willen met Red Bull. Het team en Renault hebben zich op de vlakte gehouden aangaande dit gerucht.

Sinds Toro Rosso de Honda-deal tekende, wordt echter gespeculeerd dat ook Red Bull wel eens naar de Japanse fabrikant zou kunnen overstappen, mits de motor genoeg verbeterd wordt.

Voor 2021 en daarna zou een overeenkomst met Aston Martin eventueel een optie zijn. De Britse sportwagenfabrikant wordt in 2018 titelsponsor van Red Bull en denkt na over een motorproject.

Toro Rosso-coureur Pierre Gasly reed eerder in 2016 met een Honda-motor in de Japanse Super Formula. Foto: Red Bull Media.