*

Marko: ‘Red Bull komt t/m GP Oostenrijk met updates’

Daan de Geus

Daan de Geus

22 mei 2017 12:09

Marko: ‘Red Bull komt t/m GP Oostenrijk met updates’
Racepictures

Red Bull komt in Monaco met meer updates voor de RB13 en blijft dat doen tot en met de ‘thuisrace’ in Oostenrijk. Dat verklaart topman Helmut Marko.

Tijdens een persconferentie ter promotie van de Grand Prix op de Red Bull Ring – van 7 t/m 9 juli – vertelt Marko dat Red Bull tot en met die race verbeteringen in de pijplijn heeft zitten voor de RB13.

“Het gaat dan niet om dingen die een halve seconde brengen, maar het moet wel helpen”, doelt Marko op de update die het team in Spanje bracht en die volgens hem ongeveer een halve tel opleverde.

De updates die Red Bull komend raceweekend introduceert, moeten daarbij voor ‘wat meer downforce’ zorgen, vertelt Marko met de blik vooruit op Monaco.

Max Verstappen met Helmut Marko.

Verder vooruit kijkend herhaalt Marko nog maar eens dat Red Bull ook op verbeteringen op motorisch vlak hoopt, van motorleverancier Renault. “Hopelijk krijgen we op dat vlak ondersteuning.”

Wanneer Renault met een update komt, is niet duidelijk. De bedoeling was Canada, maar Red Bull hoopt nu op Azerbeidzjan – eind juni – of Oostenrijk.

Renault zelf zinspeelde er recentelijk echter op de introductie van de update samen te laten vallen met het inzetten van een derde motorexemplaar, half juli bij de GP van Engeland of eind juli in Hongarije.

Behalve op Renault, is Red Bulls hoop ook gevestigd op brandstof- en olieleverancier Mobil1. “Ik verwacht veel van de ontwikkeling van de brandstof door onze nieuwe partner”, zegt Marko.

Het is al met al een optelsom, waarvan Marko bij Red Bulls thuisrace een positieve uitkomst hoopt te zien: “Met wat geluk hopen we hier op de Red Bull Ring duidelijk competitiever te zijn.”

Gerelateerd