Red Bull heeft in Spanje een stapje in de goede richting gezet met de update van de RB13, maar wacht nog steeds op een nieuwe motor van Renault. Het team hoopt nu dat er voor de thuisrace in Oostenrijk eindelijk een verbeterde power unit komt.

De motorupdate van Renault laat al een tijdje op zich wachten en is tot overmaat van ramp voor het team van Red Bull ook nog eens uitgesteld wegens “betrouwbaarheidsredenen.” De Oostenrijkse renstal heeft bij de Grand Prix van Spanje de eigen auto wel voorzien van een paar updates, maar weet dat dat alleen niet genoeg is om het gat naar Ferrari en Mercedes te dichten.

“We hebben meer dan zestig procent van het gat gedicht”, meent Red Bull-adviseur Dr. Helmut Marko tegen de Oostenrijkse krant Salzburger Nachrichten. “Natuurlijk hopen we voor Oostenrijk op een motorupdate. We willen nu weer succesvol zijn.”

Ricciardo
Red Bull-coureur Daniel Ricciardo reed in Spanje lange tijd een eenzame race op de vierde plaats, maar mocht na de onverwachte uitvalbeurt van Valtteri Bottas alsnog naar het podium. De Australiër was er blij mee, maar weet dat er nog veel gedaan moet worden.

“We hebben een kleine stap gezet in de goede richting, maar het is niet genoeg”, zegt hij. “We moeten nog veel leren om te weten hoe we het maximale uit de auto kunnen halen.”

Red Bull

Daniel Ricciardo kon gelukkig wel lachen na afloop van de GP van Spanje © Sutton