Red Bull-adviseur Helmut Marko gaat er vanuit dat het team van de energiedrankjesfabrikant over alle ingrediënten beschikt om ook de komende seizoenen succesvol te zijn.

In interview met Autosport legt Marko uit waarom hij dat denkt: “Alle sleutelspelers binnen het team hebben immers een contract tot en met 2014, hetgeen goed is voor de continuïteit binnen het team”, verklaart hij. “Daarnaast doen we onze best om onze staf verder te optimaliseren, zodat we niet stil blijven staan.”

Een andere factor die meespeelt, is volgens Marko dat Red Bull een langdurige overeenkomst met motorleverancier Renault is aangegaan en de band met de Franse autobouwer goed is. “Het is een complexe deal, maar we zijn een partner van Renault geworden en onze technische mensen helpen ze ook bij de ontwikkeling van de nieuwe motor die vanaf 2014 gebruikt gaat worden.”

Of Red Bull door haar succes een voorkeursbehandeling van Renault gaat krijgen, wil Marko echter nog niet zeggen. “Na dit seizoen loopt de huidige overeenkomst tussen Renault en het Renault/Lotus-team af. Als het zover is, kunnen we meer details bekend maken.”

Volgens Marko draagt dit alles eraan bij dat ook dat tweevoudig wereldkampioen Sebastian Vettel, dat andere zo belangrijke puzzelstuk van Red Bulls succes, voorlopig wel zal blijven: “Vettels verblijf bij ons is erop gebaseerd dat wij hem van een auto blijven voorzien waarmee hij kan winnen, want hij wil voor het team rijden dat hem het beste totaalpakket kan bieden. Dat gezegd hebbende, kan ik je echter wel garanderen dat wij ons als team de komende tijd in een sterke positie zullen blijven bevinden.”