Red Bull-adviseur Helmut Marko noemt de rijders van Toro Rosso als de gedoodverfde favorieten om het stoeltje van Red Bull Racings Mark Webber over te nemen als deze besluit te stoppen.

Webber (34) is er nog niet uit of hij na het lopende seizoen doorgaat en zijn Formule 1-carrière wil vervolgen, maar mocht hij besluiten te stoppen, dan zijn Sébastien Buemi en Jaime Alguersuari van Toro Rosso de eerste kanshebbers om het stoeltje van de Australiër over te nemen.

Marko benadrukt tegenover het Italiaanse Autosprint namelijk dat Red Bull nog altijd naar ‘B-Team’ Toro Rosso kijkt als de ontwikkelingsstal voor haar talenten: “Zo zit ons systeem in elkaar”, stelt hij.

“Als Webber besluit met pensioen te gaan, proberen we hetzelfde te doen als drie jaar geleden. Toen stroomde Sebastian Vettel van Toro Rosso door naar Red Bull om het zitje van David Coulthard over te nemen.”

Marko waarschuwt Buemi en Alguersuari echter wel dat promotie desondanks niet gegarandeerd is. “Als een coureur niet aan de eisen en voorwaarden voldoet die we in gedachten hebben, dan zullen we hem geen stoeltje bij Red Bull aanbieden”, klinkt het beslist.