Max Verstappen en Daniel Ricciardo zijn allebei betere coureurs geworden in 2017. Dat denkt Red Bulls Helmut Marko, die benadrukt dat er ‘geen nummer één’ is bij Red Bull.

In interview met Formula1.com blikt Marko terug op 2017 en haalt hij aan dat Ricciardo het in de eerste seizoenshelft wat moeilijk leek te hebben, maar zich daarna goed aanpaste en ‘net zo snel of zelfs sneller’ was dan Verstappen.

Dat wekt dan de schijn dat Marko Verstappen hoger aanslaat, merkt Formula1.com op, maar dat is niet zo, bezweert het Red Bull-kopstuk. “Het is niet zo dat Max mijn favoriet is, hoor. Hij is in de kwalificatie echter doorgaans de snellere van de twee geweest.”

“Wij hebben geen nummer één”, beklemtoont Marko. “Onze coureurs worden gelijkwaardig behandeld en ze maken verder zelf uit wie bovenaan staat in de pikorde”, doelt hij op hoe prestaties wat dat betreft het verschil maken. “Degene die het snelst is, is mijn favoriet”, lacht Marko.

Marko met Ricciardo en Verstappen.

Wat 2017 betreft, denkt hij hoe dan ook dat Verstappen en Ricciardo betere coureurs geworden zijn. Ze stuwen elkaar, zoals de intentie was toen Marko ze gedurende 2016 naast elkaar zette, ‘naar grotere hoogten’. “En volgend jaar hopelijk helemaal naar de top!”

Verstappen en Ricciardo vormen zeker een duo waar Red Bull mee verder wil. Met de recente contractverlenging voor de Nederlander is dat al half geregeld, en Red Bull gaat nu met Ricciardo om de tafel om zijn eind 2018 aflopende deal te verlengen, vertelt Marko aan Formule 1.

“Dat is onze volgende stap, want laten we niet vergeten dat Daniel dit jaar ook fantastische races heeft gereden. Die twee jongens, Max en Daniel, werken prima samen, zijn eerlijk en doen niet aan politiek. Het zijn goede persoonlijkheden.” Lachend: “En ze hebben volgens mij veel lol buiten de baan.”