Max Verstappen heeft zijn contract met Red Bull verlengd. De Nederlander blijft tot en met 2020 bij het team.

“Ik ben heel blij om me voor langere tijd aan Red Bull te verbinden”, laat Verstappen optekenen na het ondertekenen van zijn nieuwe deal. De vorige overeenkomst liep op papier eind 2019 af, al werd er gespeculeerd over mogelijke ontsnappingsclausules die een exit na 2018 zouden kunnen faciliteren.

Met het tekenen van het nieuwe contract ligt Verstappen tot en met 2020 vast, meldt het team. “Ik zie er naar uit de komende jaren met dit team te blijven samenwerken en daarin samen successen te genieten”, vertelt Verstappen.

De relatie met het team, is zoals hij op de donderdag in Austin aangaf, goed, met Verstappen die benadrukt dat hij het vertrouwen voelt van Red Bull. “Dat hebben ze ook altijd in zowel woorden als daden laten zien. Ze hebben met toen ik zestien was opgenomen in het Junior Team, waarna ze me als zeventienjarige de kans gaven in de Formule 1 te debuteren en vervolgens de mogelijkheid gaven voor het grote Red Bull-team te racen”, somt hij op. “Ze hebben altijd achter mijn ambities gestaan en ik weet ook dat we dezelfde ambities hebben.”

Die ambitie is duidelijk, benadrukt ook teambaas Christian Horner. “We willen samen op jacht naar wereldtitels”, zegt de Brit, in zijn nopjes met het langere verblijf van zijn groeibriljant: “Max is een pure racer en buitengewoon talent achter het stuur.” Volgens Horner heeft Verstappen dit jaar ook wel bewezen te laten zien dat hij weet wat er vereist is om continu op topniveau te presteren. “Hij werkt ontzettend hard en is zeer volwassen voor zijn leeftijd.”

“Met oog op de toekomst zit Max bij ons verder op de best mogelijke plek om een team om zich heen te bouwen dat hem in staat stelt de ambities die we delen te realiseren”, besluit Horner.